Gemeenteraad maakt zich grote zorgen over “uitholling politie”

Foto: Onbekend

Alle politieke partijen zijn tegen de aanstaande bezuinigingen op de politie in Noordoost-Twente. Dat blijkt uit de motie die vanavond ingediend werd. Eerder gaven de burgemeesters van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen ook al aan zich hierover grote zorgen te maken.

Bij de vorming van de nationale politie werd nog beloofd dat de kwaliteit van de dienstverlening op hetzelfde niveau zou blijven. Toch zal Noordoost-Twente binnen 3 jaar geconfronteerd worden met een daling van 26 formatieplaatsen op de huidige 118 formatieplaatsen van het basisteam. De burgemeesters schreven hierom een brandbrief naar de Politie Oost-Nederland waarin werd uitgesproken dat dit “een niet acceptabele ontwikkeling” te vinden.

‘Nu al tekorten’

CDA, Dorpen Centraal, GB/VVD en de PvdA vinden dat de politie op dit moment al over onvoldoende materieel en menskracht beschikt. “Een goede dienstverlening richting onze inwoners, zo kort mogelijke aanrijtijden en voldoende blauw op straat”, dat is volgens raadsleden Jennie Aalderink, Ursula Bekhuis, Leon Oosterik en Henk Wessels de basis van een functionerende politiemacht. Ze willen derhalve dat de gemeente alles in het werk stelt om “de uitholling van de politieorganisatie door verdere bezuinigingen in de formatiesterkte een halt toe te roepen”.

Reacties