Buurtzorg mag geen TSN-cliënten overnemen in gemeente Tubbergen

Foto: Redactie

Het faillissement van zorgaanbieder TSN heeft in de afgelopen weken voor veel onrust gezorgd. Na rijp beraad heeft de gemeente Tubbergen besloten om vanwege de ingrijpende financiële consequenties die hiermee samenhangen, niet in te gaan op het aanbod van Buurtzorg om de cliënten ‘over te nemen’.

De inwoners van Tubbergen die gebruik maakten van huishoudelijke ondersteuning van TSN mogen nu kiezen uit één van de overige zorgaanbieders die gecontracteerd zijn door de gemeente. De andere zorgaanbieders waarmee de gemeente Tubbergen een contract hebben afgesloten, zijn bereid om de taken én een deel van het personeel van TSN over te nemen. “Dit betekent dat onze inwoners verzekerd blijven van ondersteuning en waar mogelijk zelfs hun eigen hulp blijven houden”, meldt wethouder Tom Vleerbos. “Hoewel dat laatste natuurlijk alleen geldt wanneer hun hulp daadwerkelijk bij één van de andere aanbieders aan de slag kan.”

De Tubbergse cliënten van TSN hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente met daarin de benodigde informatie over het overstappen naar een andere organisatie. Ook kunnen zij hierbij hulp krijgt van het gemeentelijke Team Ondersteuning & Zorg. “We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij gezamenlijk de ondersteuning zullen regelen voor u en alle andere cliënten die zij van TSN zullen overnemen”, besluit wethouder Vleerbos.

Reacties