Bouwbedrijf Haarhuis in Albergen mag vestiging uitbreiden

Foto: Google Maps

De gemeente geeft het aannemersbedrijf dat aan de Ootmarsumseweg 188 te Albergen gevestigd is, toestemming om uit te breiden. Dit betreft Bouwbedrijf Haarhuis, een familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar bestaat.

Het bestemmingsplan maakt de vergroting van het bestemmingsvlak met 118 m2 en de uitbreiding van de bebouwing binnen het bestemmingsvlak van 1.100 m2 naar 1.800 m2 mogelijk.

Bijzonder is de compensatie van deze bedrijfsuitbreiding. Bouwbedrijf Haarhuis dient een investering in de ruimtelijke kwaliteit te doen op basis van het beleid Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO). Deze KGO-investering bestaat uit het realiseren van het dorpsommetje Bous Mös rondom de ijsbaan bij Albergen, bestaande uit een wandelpad, 2 banken en bewegwijzering.

Het bestemmingsplan heeft als ontwerpbesluit 6 weken ter inzage gelegen. Het was voor eenieder mogelijk om hiertegen zienswijzen in te dienen, maar die zijn niet bij de gemeente binnengekomen. De gemeenteraad moet nog wel formeel toestemming voor het uitbreidingsplan geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen