‘Voldoende blauw op straat in Tubbergen en omstreken’

Foto: Redactie

De zorgen bij de Tubbergse politiek over de sterkte van de politie zijn onterecht. Dat blijkt uit een brief van directeur Saris van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Saris reageert hiermee op een motie uit de raad van Tubbergen over de toekomstige beschikbaarheid van menskracht en materieel in het nieuwe politieteam. “Voor het vertrouwen van burgers en bedrijven in de politie zijn bereikbaarheid, benaderbaarheid en een dienstverlenende houding van de politie van wezenlijk belang.”

Saris wijst er evenwel op dat er afspraken zijn gemaakt over een nieuwe verdeling op voorspraak van de kwartiermaker Oost-Nederland, met instemming van de burgemeesters en de hoofdofficier van justitie. Rond deze tijd worden de politiemensen geplaatst volgens het nieuwe plan. Er komt nog een tweede fase van de reorganisatie via vacatures, instroom en doorstroming, zodat alle plaatsen zijn opgevuld. “De bezetting komt daarmee meer in balans met de in het inrichtingsplan beoogde situatie.”

Flexteams

Er komen ook flexteams van de politie die tijdelijk actief kunnen zijn in Tubbergen ter aanvulling op het basisteam. Mocht er dan nog niet voldoende menskracht actief zijn, dan kan de regioburgemeester van Enschede een verzoek doen bij de korpschef om extra bijstand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen