Veel sollicitanten voor het burgemeesterschap

Foto: Onbekend

Er hebben 32 personen bij de Commissaris van de Koning hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt in Tubbergen.

Onder de sollicitanten zijn 11 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 36 en 61 jaar.

De sollicitatietermijn liep van 15 juni tot 6 juli. De burgemeestersvacature in Tubbergen ontstaat op 1 januari 2017 door het aan burgemeester Mervyn Stegers verleend eervol ontslag.

Achtergrond sollicitanten

Van de hele groep kandidaten hebben of hadden er 25 een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. De overige 7 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond.

CDA’ers zijn met 7 sollicitanten het best vertegenwoordigd, 3 zijn er lid van D66, 4 van een lokale partij, 4 van de PvdA en 10 van de VVD. Van 4 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Hoe verder?

De gemeenteraad heeft op 13 juni het profiel voor de nieuwe burgemeester geschetst.

De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning op basis van het door de raad vastgestelde profiel een selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen. Die commissie kan vervolgens aan het werk.

Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om de beste kandidaat voor Tubbergen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat Tubbergen de nieuwe burgemeester in januari, aansluitend op het vertrek van burgemeester Stegers, kan verwelkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen