Gemeente wil drukte rond sporthal Geesteren tegengaan met parkeerverbod

Sporthal de Ransuil in Geesteren
Sporthal de Ransuil in Geesteren
Foto: Redactie

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om een parkeerverbod in te stellen rond sporthal de Ransuil in Geesteren.

Aan de Vinckenweg kan nu nog aan 2 zijden van de weg worden geparkeerd. Op drukke momenten in het weekend, tijdens sportevenementen in de sporthal, belemmert dit de doorstroming van het verkeer en eventuele hulpdiensten. Het is daarom volgens de gemeente gewenst, mede gezien door de geringe breedte van de weg om op dit gedeelte van de Vinckenweg (tussen de Heetkampweg en nummer 13), een parkeerverbod in te stellen.

Het is volgens B&W niet noodzakelijk om het parkeerverbod 24 uur per dag en 7 dagen in de week van kracht te laten zijn, aangezien de verkeersveiligheidsknelpunten zich enkel van vrijdag 18.00 uur t/m zondag 18.00 uur voordoen. Dat wordt kenbaar gemaakt op onderborden.

‘Doorstroming bevorderen’

Door deze maatregel wordt voorkomen dat er stremmingen ontstaan voor automobilisten en/of landbouwverkeer. Tevens wordt het zicht bij het uitrijden van uitwegen gelegen aan de Vinckenweg verbeterd door deze maatregel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen