PvdA dient opnieuw een motie tegen bijensterfte in

Honingraat met bijen
Honingraat met bijen
Foto: Dook van Gils

Henk Wessels dient komende maandag namens PvdA Tubbergen opnieuw een motie in, waarin de partij het college van burgemeester en wethouders oproept tot maatregelen om de bijensterfte tegen te gaan.

In een eerder stadium (juni 2013) vroeg de PvdA-fractie hiervoor ook al aandacht. De toenmalige wethouder en de overige raadsleden ondersteunden deze motie destijds niet. Onbekend is nog of dat deze keer wel het geval is.

De PvdA fractie dient nu opnieuw een motie in waarin zij aandacht vraagt voor bestuivers als bijen en hommels, maar ook voor de gehele biodiversiteit binnen de gemeente. Concreet wordt gevraagd om het inzaaien van braakliggende gronden en ook het verlenen van medewerking aan een bijenstal voor de plaatselijke bijenvereniging. Een klein steentje om bij te dragen, aldus PvdA-raadslid Wessels. “Zonder bestuiving komt de duurzame productie van de meeste soorten groente en fruit en andere gewassen op termijn ernstig in gevaar. Dat bedreigt daarmee de levens van honderden miljoenen mensen.”

Nagenoeg dezelfde motie is al eerder aangenomen in de gemeente Dinkelland. Bovendien heeft ook de provincie Overijssel onlangs de provinciale bijenagenda ondertekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen