Gemeente en gehandicapten in gesprek over hinderlijke verkeerssituaties

Herman Booyink biedt het zwartboek aan
Herman Booyink biedt het zwartboek aan
Foto: Redactie

Er moest een zwartboek aan te pas komen, maar het gehandicaptenplatform en de gemeente Tubbergen gaan samen kijken waar er gevaarlijke en hinderlijke verkeerssituaties zijn. Die toezegging deed verkeerswethouder Erik Volmerink vanavond.

Herman Booyink, lid van een raadscommissie en de gehandicaptenraad, besloot alle ergerlijke situaties die hij soms dagelijks tegenkomt digitaal vast te gaan leggen. Uitgeprint en wel, bood hij Volmerink de foto’s aan. Die laatste wees erop dat de gehele gemeenteraad nog vorig jaar akkoord is gegaan met de mate waarin het langjarig onderhoud aan gemeentelijke wegen en paden gedaan wordt. “Als we doen waar u om vraagt, betekent dit dat u beleid onderuit haalt en het is de vraag of dat nou wel verstandig is. Voor trottoirs hebben we het naar niveau B gebracht, vanuit een eerder voorgesteld C, vanwege ouderen. Voor onze grasbermen kunnen we nooit garanderen dat deze even hoog zijn als de weg”, aldus Volmerink. “In het systeem zit een soort ingecalculeerd risico, maar bij direct gevaar kan iedereen meteen bellen. Dan wordt er binnen 24 uur gekeken en zo nodig wordt het probleem direct aangepakt.”

Ook in de Grotestraat en het Raadhuisplein te Tubbergen, kortweg het resultaat van uitvoeringsprogramma Tubbergen Bruist, ziet Booyink dat de voegen in de weg veel te breed zijn. Volmerink gaf aan dat men hier samen voor gekozen heeft, destijds.

Winkeliers

De gemeente blijkt in gesprek te zijn, in Geesteren als Tubbergen, met winkeliers over de reclameborden en andere situaties die mindervaliden en ouderen tot hinder zijn.

Een verkeersbureau is voor het Tubbergse centrum in kaart aan het brengen waar er knelpunten zijn, wees Leo Stamsnieder (CDA) op. “Er komt in zowel Geesteren als Tubbergen een bijeenkomst voor ondernemers om dit voor eens en altijd op te lossen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen