Gemeente geeft Reutumse bomenkapper een voorwaardelijke boete

Foto: Redactie

Hoewel hij toestemming had voor het kappen van 3 bomen, dreigt er voor een bewoner aan de F.J. Groothuisweg te Reutum een bestuurlijke boete.

Op 21 maart 2012 is er aan de man een omgevingsvergunning verleend voor het omzagen van een drietal dode beuken. Hieraan was een herplantplicht verbonden. Hij diende namelijk binnen een jaar na het onherroepelijk worden van de vergunning, 3 inlandse eiken te herplanten. Tijdens een controle op 8 juni 2016 is geconstateerd dat de herplant nog steeds niet is uitgevoerd.

In een brief van 16 november 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders aan de Reutummer laten weten van plan te zijn aan hem een last onder dwangsom op te leggen. Hij is hierbij in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen, maar heeft van die mogelijkheid geen gebruik gemaakt.

De gemeente legt de in overtreding zijnde inwoner van Reutum nu een dwangsom onder last op. Als hij op 1 april 2017 nog altijd niet aan de compensatie heeft voldaan, verbeurt hij direct een dwangsom van €560.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen