Komt er een buslijn tussen Hardenberg en Tubbergen?

Foto: Twents

De wereld houdt niet op na Langeveen… Reden voor de voltallige gemeenteraad om een CDA-voorstel over de realisatie van een busverbinding tussen de gemeente Hardenberg en Tubbergen, te ondersteunen.

Wie nu om welke reden dan ook vanuit de gemeente Tubbergen naar Hardenberg wil reizen (of vice versa) per bus, komt bedrogen uit. Er is namelijk geen rechtstreekse verbinding via het openbaar vervoer tussen de aangrenzende gemeenten. Zelfs niet vanuit Geesteren of Langeveen. En dat terwijl er volgens raadslid Hilde Berning-Everlo (CDA) in toenemende mate bewoners naar Hardenberg toe gaan of er juist vandaan komen om in Tubbergen te gaan werken. Ook ziet ze mogelijkheden voor een bezoek aan het Hardenbergse ziekenhuis of degenen die in een andere kern willen winkelen. “We willen een optimale bereikbaarheid en betere ontsluiting van de gemeente Tubbergen. Busverbindingen zijn daar een onderdeel van”, aldus Berning-Everlo.

De ontbrekende schakel in het lokale OV was ook Herman Lentferink (GB/VVD) opgevallen. “We ondersteunen dit voorstel van harte. Hardenberg is in toenemende mate de eindbestemming voor veel van onze burgers”, benadrukte Lentferink. “Vanuit onze gemeente is Hardenberg met het openbaar vervoer uitsluitend via Almelo te bereiken. Dit is echter een zeer tijdrovend traject. Bij Langeveen/Bruinehaar stoppen momenteel de bestaande busverbindingen.”

Ook wat de PvdA betreft mag er zeker een verbinding tussen de gemeentes komen, maar de manier waarop vindt fractieleider Henk Wessels wat minder belangrijk. “Tot mijn grote spijt zie ik dagelijks veelal lege bussen hier door het dorp rijden. Nu hoeven wij dat niet rechtstreeks te betalen – al komt het linksom of rechtsom wel uit onze eigen zakken, ik vraag me hardop af hoe dit zal gaan bij een nieuwe buslijn van en naar Hardenberg. De ambitie ondersteun ik van harte, van het OV moet sowieso meer gebruik worden gemaakt, maar denken we werkelijk dat je mensen die daar gaan winkelen of naar het ziekenhuis willen uit hun auto kunt ‘jagen’ om hen vervolgens in de bus te krijgen? Het lijkt mij een erg ingewikkelde exercitie.”

Onzekerheid

Of er een nieuwe buslijn bij gaat komen, is nog onzeker en grotendeels afhankelijk van de onderzoeksuitkomsten. Het college van burgemeester en wethouders is nu aan zet om te bepalen wat er moet/kan gebeuren met deze wens vanuit de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen