Burgemeester schuift aan bij de Kuierstie in Albergen

Burgemeester Haverkamp heeft gisteren dorpshuiskamer de Kuierstie, om de 14 dagen in het Cultuurhoes te Albergen, om kennis te maken met de bezoekers en vrijwilligers.

Burgemeester Haverkamp vertelde hoe belangrijk ze het vindt om actief te zijn en je in te zetten voor een ander, iets wat zij vanuit haar opvoeding ook heeft meegekregen. Ze sprak met de bezoekers en vrijwilligers over de verwachting dat ouderen langer thuis blijven wonen en de vermindering van zorg. “Het is daarom extra belangrijk dat er ondersteunende voorzieningen zijn die dit mogelijk maken, waar de Kuierstie een mooi voorbeeld van is.”

De zogenaamde Kuierstie, dat deel uitmaakt van de Albergse dorpshuiskamer, is in 2015 opgestart. Dat jaar stond er tweewekelijks een kopje koffie klaar en sinds vorig jaar elke donderdagmorgen, vanwege de grote animo. Ruim 20 inwoners van Albergen komen er dan langs voor een kopje koffie, een praatje en spelletjes.

De Kuierstie wordt gedreven door tien vrijwilligers, die zelf ook veel plezier beleven aan de ochtenden. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De bezoekers geven aan dat een kopje koffie, praatje en een spelletje voor hen al meer dan genoeg is, maar toch organiseren de vrijwilligers regelmatig korte uitstapjes of worden mensen uitgenodigd die over een thema iets vertellen.

Reacties