‘Gemeente maakt zelf een potje van de kampeerregels’

Foto: m66roepers

Een groepje tieners, die vandaag op last van de gemeente hun kampeerspullen weer bijeen moesten pakken, slaan op anonieme basis terug.

Vanmiddag maakte het gemeentebestuur bekend dat 2 groepen ‘kampeertieners’ de wacht was aangezegd, omdat ze de tezamen overeengekomen regels voor het kamperen hadden overtreden.

Boze tieners

Eén groep jonge kampeerders, zo’n 10 jongens in de leeftijd van 14-15 jaar, veroorzaakte klaarblijkelijk ook overlast op hun kampeerlocatie. “Dat was in een weiland aan de Voorboersweg in Geesteren”, vertelt een puber. Ook nuttigden ze er alcohol, zo hadden controleurs geconstateerd. “Ja, maar iedereen heeft drank en het is op andere plekken nog veel erger. Daar drinken die jongeren ook gewoon sterke drank, terwijl wij het bij bier houden.”

Een gemeentecontroleur was volgens hem tweemaal langs geweest en had daarbij niets onoorbaars aangetroffen. “Zij hebben zich ook niet aan de regels gehouden. Opeens moesten we vertrekken. Ze zouden ons eerst waarschuwen, maar dat is niet gebeurd. Ineens: wegwezen! Dat was ook een beetje raar voor ons.”

Hoge boete

Ultimo vanmorgen moesten de jongelui hun kampeerplekje verlaten en alles opgeruimd hebben, blijkt uit het gemeentebericht. En dat bevel volgden ze, weliswaar schoorvoetend, op. “Anders zouden we boetes krijgen. Ze hadden het over €2.500 of €5.000, ik weet het niet precies.”

De nu aan de bel trekkende jongeren kampeerden dit jaar voor de tweede keer. “Maar het is de eerste keer dat we weg worden gestuurd”, zegt de ‘woordvoerder’ van de groep. “Dat slaat nergens op.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden