Asbest storten nog tot 2024 gratis voor particulieren

Foto: Redactie

In de gemeente Tubbergen is het voor particulieren nog steeds mogelijk eenmalig gratis tot 35 m2 asbest te storten bij een tweetal afvalbrengpunten.

Na een evaluatie van het afgelopen jaar heeft de gemeente Tubbergen besloten de regeling tot 2024 te verlengen. Vorig jaar is de regeling ingezet in verband met het asbestdakenverbod dat vanaf 2024 ingaat. Na een evaluatie kan de gemeente Tubbergen eigenlijk alleen positief zijn. “We zien dat inwoners gebruik maken van de mogelijkheid gratis te storten, dus er is zeker vraag naar. De versnelling die we wilden inzetten met deze regeling zien we ook daadwerkelijk dus daar zijn we blij mee. In 2024 moet het namelijk echt weg zijn. Het is daarbij voor ons van belang dat het op de juiste plek gestort wordt en niet ergens terecht komt waar het niet hoort”, licht wethouder Erik Volmerink toe.

Afval

Particuliere huishoudens mogen eenmalig maximaal 35 m2 asbest (met een maximaal gewicht van 500 kg) storten bij het afvalbrengpunt. Het asbest mag alleen afkomstig zijn van een woning, een bijgebouw of het erf.

De afvalbrengpunten aan de Galvanistraat in Tubbergen en bij loonbedrijf Postel aan de Wiemselweg in Tilligte zijn op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend voor het aanleveren van asbesthoudend materiaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden