Wethouder is tevreden over bodemsanering Boortorenweg

Erik Volmerink bij de boorput aan de Boortorenweg
Foto: Gemeente Tubbergen

Als de ondergronds boorput aan de Boortorenweg gesaneerd wordt, is dat volgens wethouder Erik Volmerink het resultaat van jarenlang lobbyen.

Samen met diverse partijen heeft Volmerink zich ingespannen voor het stoppen van injecteren van afvalwater van de NAM en het saneren van de ondergrond van de boorlocaties. “Gelukkig hoefden wij het niet alleen te doen. We hebben hierin goed samengewerkt met de dorpsraden van Vasse en Manderveen en de stichting Stop Afvalwatering Twente”, vertelt de wethouder. Het ging zeker niet ‘vanzelf’. “Op bestuurlijk niveau hebben we een begeleidingscommissie ingesteld en de verplichte evaluatie op de vergunning naar voren kunnen trekken. We zijn naar Den Haag geweest, naar hoorzittingen en debatten met de Tweede Kamer en hebben onszelf uitgenodigd bij minister Kamp. We zijn gesprekken aangegaan met de NAM en ze hebben besloten om te stoppen met het injecteren van afvalwater in onze gemeente en dat de ondergrond vanĀ  alle boorputten worden gesaneerd.”

Complete ontmanteling

Hoewel de blijdschap over het besluit overheerst, hoopt de wethouder eigenlijk dat de grond op en rondom de locaties gesaneerd wordt. “We zijn blij dat de NAM dit nu actief oppakt. Het is geweldig dat we er samen met elkaar in zijn geslaagd om dit voor elkaar te krijgen zoals de wens van de inwoners van onze gemeente. We zijn nu in gesprek met NAM en ministerie van Economische Zaken voor ontmantelen van gehele boorlocaties.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden