CDA: Zorgen over huisvesting en integratie van buitenlandse arbeiders

Foto: CC0

Aanstaande maandag, tijdens de raadsvergadering, zal CDA-raadslid Leon Oosterik vragen gaan stellen omtrent de huisvesting van arbeidsmigranten.

“Er bereiken ons berichten van bezorgde burgers die zich afvragen hoe het gesteld is met de huisvesting en sociale integratie van arbeidsmigranten binnen onze gemeente”, vertelt Oosterik. “Wij lezen in diverse media dat het aantal buitenlandse werknemers, ook wel arbeidsmigranten, de komende jaren verder zal toenemen, omdat Nederland zit te springen om extra mensen in diverse sectoren. Wij constateren dat binnen de gemeente Tubbergen vele arbeidsmigranten werkzaam en voor zowel de lokale als de regionale economie.”

Hij vervolgt: “Tevens horen wij dat meerdere gemeentes worstelen met het vraagstuk omtrent de huisvesting van arbeidsmigranten. Enerzijds worden problemen ervaren met de veiligheid en kwaliteit van huisvesting. Anderzijds wordt in gevallen door omwonenden overlast ervaren. Het CDA vindt het van groot belang dat in de gemeente Tubbergen de huisvesting van arbeidsmigranten goed georganiseerd is, dat overlast wordt voorkomen en dat arbeidsmigranten onderdeel uitmaken van de samenleving.”

Oosterik zal de volgende vragen gaan stellen:

  1. Heeft het college inzichtelijk waar en hoeveel arbeidsmigranten zich bevinden binnen de gemeente Tubbergen?
  2. Verwacht het college een toename van arbeidsmigranten binnen onze gemeente?
  3. Ervaart het college ook overlast/klachten van omwonenden/burgers omtrent de huisvesting van arbeidsmigranten binnen onze gemeente?
  4. Zo ja, wat denkt het college te gaan doen aan de huisvestingsproblematiek en sociale integratie van arbeidsmigranten binnen de gemeente Tubbergen?

Reacties

article
63002
Aanstaande maandag, tijdens de raadsvergadering, zal CDA-raadslid Leon Oosterik vragen gaan stellen omtrent de huisvesting
https://tubbergen.nieuws.nl/politiek/20181027/cda-zorgen-huisvesting-en-integratie-buitenlandse-arbeiders/
2018-10-27T15:13:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/10/27151120/craftsman-equipment-handmade-64609.jpg
Politiek