Stijn Hesselink verkiesbaar bij Forum voor Democratie

Stijn Hesselink
Foto: Mark Mensink

Aanstaande woensdag kan iedereen die de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt naar de stembus, want dan zijn er weer de vierjaarlijkse Provinciale Statenverkiezingen – tezamen met de waterschapsverkiezingen.

Tijdens de provinciale verkiezingen kan er gestemd worden op veelal Overijsselse kandidaten. Eén van hen is Stijn Hesselink (22) uit Albergen, de nummer zeven van het Forum voor Democratie (FvD).

Forum voor Democratie is een politieke partij die al op landelijk en gemeentelijk niveau actief is: twee zetels in de Tweede Kamer en drie zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. Het volgende doel is om ook voor alle twaalf provincies in de Provinciale Staten te komen. Waar staan ze voor? “Het FvD is onder andere voor een betere infrastructuur. Denk hierbij aan een spoorverbinding tussen
Enschede en Groningen én een snelle aanpak van het fileprobleem op de A1”, aldus Hesselink. “Wat betreft landbouw willen we een minder belemmerende regelgeving voor de agrarische sector en tegelijkertijd behoud van het landschap. Ook streven wij ernaar dat de provincie faciliterend optreedt voor ondernemers en de bureaucratie aanpakt.”

Hesselink roept iedereen op om te gaan stemmen. Vooral onder de jongeren is er nog niet veel bekend over de verkiezingen en bovendien weten veel mensen nog niet waarop ze moeten stemmen. Maar, zo zegt hij: “Het doet er zeker toe waar je op stemt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden