Verharding van de Veldboersweg vormt start kernagenda Langeveen

Foto: Gemeente Tubbergen

Een beetje wind, een stralende zon en een temperatuur van zo rond de 23 graden; het was woensdag een perfecte dag om te straten.

Dus kwam het goed uit dat er op die dag begonnen werd met de verharding van de Veldboersweg in Langeveen. Wethouder Erik Volmerink maakte van die gelegenheid gebruik om even het kantoorstof van zich af te schudden en straatte een paar vierkante meter mee.

Tijdens de bijeenkomst voor het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen (MAT) in Langeveen, kwamen de Dorpsraad en de bewoners van Knooperf de Veldboer met het verzoek om de Veldboersweg, die van Langeveen naar het Knooperf loopt, te verharden. Dat was een voorstel waarin de gemeenteraad zich wel kon vinden, dus werd hiervoor geld beschikbaar gesteld in de begroting.

Naast verharding, werd er tijdens de MAT-avond door enkele bewoners ook de voorkeur uitgesproken voor verlichting langs deze weg. Hoewel er in het beleid van de gemeente Tubbergen duidelijk staat vermeld dat in verband met lichtvervuiling in het buitengebied in principe geen openbare verlichting wordt aangelegd, heeft de gemeenteraad toch besloten om ook geld beschikbaar te stellen voor de buitenverlichting.

“Tijdens een informatieavond hebben we samen met de aanwonenden van de Veldboersweg en alle bewoners van het Knooperf besloten om af te zien van de verlichting langs de Veldboersweg”, vertelt Edmond Geers die lid is van de Dorpsraad en naast het Knooperf woont. “Achteraf vonden we lichtmasten langs een mooi landelijk weggetje in het buitengebied toch niet zo gepast. We gaan nu voor sfeerverlichting op het plein, rondom een boom die daar nog geplant wordt. Als je dan aan komt rijden over de Veldboersweg is die verlichte boom een soort van oriĆ«ntatiepunt.”

Na het straten, keek wethouder Volmerink tevreden naar het resultaat. “Dit gaat er straks heel mooi uitzien”, verzekert hij. “Ik vind het mooi dat hiermee nu gestart is. Vooral omdat het een uitwerking is van de kernagenda Langeveen zoals die samen met de gemeenteraad en de inwoners is opgesteld in het Maatschappelijke Akkoord. Het is echt een traject waarin we nauw samenwerken en daar mogen we met elkaar best trots op zijn.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden