Gemeente wil ettelijke miljoenen in het Glashoes pompen

Foto: Mark Mensink

Omdat het gemeentehuis niet meer aan de eisen van deze tijd zou voldoen, kiest het college ervoor om deze nieuw te bouwen en om te dopen tot Glashoes.

Het moet een plek worden waar cultuur, bestuur, horeca, ondernemen en maatschappelijk organisaties samenwerken onder één dak en waar de hele dag ‘reuring’ is.

Het huidige gemeentehuis stamt deels uit de jaren ’60 en uit het begin van de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Kosten

In het goedkoopste scenario, waarbij het gemeentehuis verbouwd wordt en dezelfde functies blijft behouden, komt het totaalbedrag uit op naar schatting 5.745.000 euro. Verbouwen tot Glashoes kost 8.174.000 euro, nieuwbouw met energielabel A kost 9.708.000 euro en een energieneutraal gebouw gaat maar liefst 10.823.000 euro kosten.

Hoe nu verder?

Of er nu gekozen wordt voor nieuwbouw of verbouw, er moet nog veel gebeuren voordat de schop in de grond kan. Op 2 juli wordt dit voorstel door de gemeenteraad behandeld in de commissievergadering. Vervolgens neemt de raad hierover een besluit op 8 juli.

Met het besluit van de gemeenteraad wordt de eerste fase van het project Glashoes afgesloten.

De tweede fase begint met het opstellen van een ontwerp en het zorgen voor een sluitende exploitatie.

Daarna wordt de procedure voor een bestemmingsplanwijziging ingezet. Vervolgens komen pas de bouwwerkzaamheden langzaam in zicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden