Winkel starten in Albergen, Geesteren of Tubbergen? Dan betaalt de gemeente mee

Grotestraat in Tubbergen
Foto: Mark Mensink

Toekomstige winkeliers kunnen een stimuleringsvoucher aanvragen als zij zich in het centrum van Albergen, Geesteren of Tubbergen willen vestigen.

Omdat de gemeente de winkelcentrums van deze kernen graag aantrekkelijk wil houden, heeft het college de subsidieregeling Stimuleringsvoucher detailhandel gemeente Tubbergen 2019 vastgesteld. “De provincie Overijssel heeft eenmalig 10.000 euro beschikbaar gesteld om in te zetten ter verbetering van de centra in onze kernen”, vertelt wethouder Ursula Bekhuis. “Als gemeente willen we dit geld benutten om nieuwe ondernemers een financieel steuntje in de rug te geven om met een startbedrag de stap te zetten en een bedrijf te starten in één van onze kernen. Ik hoop dat mensen die al langer rondlopen met een initiatief voor het starten van een winkel met zo’n voucher over de spreekwoordelijke drempel geholpen worden en een winkel starten.”

Er zit 10.000 euro in de pot. Initiatiefnemers kunnen maximaal 2.500 euro aanvragen, waarbij geldt ‘op is op’. “Oftewel, hoe eerder je je aanmeldt, des te meer kans dat je aanvraag goedgekeurd wordt”, benadrukt de wethouder.

De voorwaarden en nadere informatie kunnen worden opgevraagd bij bedrijfsconsulent Bianca Menderink, [email protected] Ook de schriftelijke aanvraag voor een voucher kan bij haar worden ingediend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden