Kampeerfeest wegens geluidsoverlast beëindigd

Foto: m66roepers

Voor een groep kamperende jongeren was de pret van korte duur, want ze zijn naar huis gestuurd door de burgemeester.

Omdat het aantal decibellen dat zij produceerden, ook na meerdere waarschuwingen, niet minder werd en het aantal bezoekers aan hun kampeerplek veel hoger was dan het afgesproken aantal, is hun kampeerfeest in de nacht van maandag op dinsdag beëindigd. “Hoe jammer we het ook vinden, deze jongeren houden zich niet aan de spelregels en dat betekent voor hen einde oefening”, meldt burgemeester Haverkamp.

Kamperen ‘in het wild’ is officieel verboden, maar omdat het een echte traditie is in de gemeente Tubbergen, vindt het college dat het in de eerste twee weken van de schoolvakantie toch moet kunnen.

Convenant

Twee jaar geleden samen met jongeren, ouders en grondeigenaren spelregels opgesteld, waaraan de jeugdige vakantiegangers zich moeten houden. Enkele weken geleden heeft de burgemeester samen met een grote groep jongeren en hun ouders deze regels opnieuw tegen het licht gehouden en ze waar nodig aangepast.

Jongeren die een kampeerfeest willen houden, mogen dit alleen wanneer zij het convenant hebben ondertekend. “We hebben de regels samen opgesteld en aangepast. En als we samen afspraken maken, is het ook de bedoeling dat we ons daar samen aan houden”, benadrukt de burgemeester. “Daarin zijn wij heel helder, met name als het gaat om klachten van overlast of overmatig drankgebruik.” Zoals afgesproken in het convenant zijn de overtreders direct door hun ouders opgehaald.

Diefstallen

Op basis van de meldingen van diefstal tijdens kampeerfeesten in omliggende gemeenten, voegt de burgemeester er nog aan toe dat ze hoopt dat jongeren hun eigendommen goed in de gaten houden. “Laat kostbare spullen niet achter in je tent, maar neem ze mee of laat ze gewoon bij je ouders thuis liggen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden