Groene ontmoetingstuin doet bewoners Kolenbranderhof extra genieten

Foto: Gemeente Tubbergen

De wens van bewoners van het appartementencomplex Kolenbranderhof in Tubbergen is uitgekomen: een fraai beplante, groene binnentuin met daaromheen een lage heg.

Het idee lag er al een tijdje, dus besloot een bewoonster (mevrouw Kienhuis) met het voorstel naar de gemeente Tubbergen te stappen. Alfons Hottenhuis (contactpersoon openbare ruimte) ving haar signaal op en besloot tijdens een overleg van de bewonerscommissie aan te schuiven om de wensen van de bewoners in kaart te brengen. “Ik heb de situatie bekeken en merkte op dat de binnentuin was gedateerd en dat de beplanting niet groeide zoals het zou moeten.”

Daarop besloot Hottenhuis de bewonerscommissie een ontwerp te presenteren voor een nieuwe binnentuin. Deze is na overleg met de andere bewoners goedgekeurd.

Fundering

Soweco-medewerkers gingen aan de slag op de locatie en al snel kwam aan het licht waarom de beplanting in de huidige binnentuin moeite had met groeien. De fundering van de oude huishoudschool zat er nog onder, dus deze moest eerst worden verwijderd. “De Soweco heeft hard en secuur gewerkt”, licht voorzitter van de bewonerscommissie Ben Stopel toe. “Er is rekening gehouden met onze wensen en ik heb enkel positieve reacties ontvangen van de medebewoners. Het resultaat mag er zeker zijn.”

Samen werken aan een oplossing

De afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Tubbergen wil meer samenwerken met bewoners bij de inrichting, het beheer en onderhoud van de leefomgeving.

“De bewoners van de Kolenbranderhof namen het initiatief om hun binnentuin in samenwerking met de gemeente Tubbergen en de Soweco te transformeren tot een groene ontmoetingsplek”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “Dit is een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief, waarvan er meerdere in de gemeente Tubbergen zijn. Inwoners komen met een initiatief, wij kijken mee en samen komen we tot een oplossing.” De binnentuin is voorzien van vaste planten met aandacht voor biodiversiteit, heeft twee nieuwe zitbankjes, een wandelpad en een grasveld.

Reacties