Ondernemers geven les op Dag van de Ondernemer

Gastles op de St. Alphonsusschool
Foto: Gemeente Tubbergen

Voor het derde jaar op rij trok een groep enthousiaste ondernemers er vanmorgen op uit om een gastles te geven aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente.

De gastlessen worden georganiseerd door Stichting Zikke, in samenwerking met de gemeente Tubbergen. Wethouder Ursula Bekhuis woonde zelf een gastles bij in Harbrinkhoek-Mariaparochie. “Het is prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme de ondernemers hun verhaal vertellen”, vindt de wethouder. “Een gastles helpt kinderen te ontdekken wat het ondernemerschap inhoudt en of daar ook hun passie ligt. In de toekomst kunnen zij daar alleen maar profijt van hebben. Dit juichen we als gemeente van harte toe en ondersteunen we waar nodig.”

Op de basisscholen vinden ze het ook belangrijk om kinderen kennis te laten maken met het ondernemerschap. Tom Alink, directeur van de St. Alphonsusschool in het dubbeldorp, vindt het goed dat zijn leerlingen nu alvast kennismaken met verschillende beroepsvelden. “Tegenwoordig kun je echt alle kanten op in het werkveld. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze leerlingen zich zo vroeg mogelijk oriënteren op de arbeidsmarkt.
Vandaar beginnen we in groep 6 al met bedrijfsbezoeken. Deze gastles is daar een mooie aanvulling op.”

Ondernemer Hans Wesselink van Groothuis Timmerfabriek stond in Harbrinkhoek-Mariaparochie voor de klas en weet dat het voor de leerlingen interessant is om de ervaring van een echte ondernemer te horen. “Het was fijn om het enthousiasme dat ik ervaar als ondernemer, te kunnen delen met de kinderen”, vertelt hij. “Ondernemer zijn is namelijk niet saai of alleen maar hard werken. Het is hartstikke leuk om een bedrijf te leiden en ergens voor te staan. Daarnaast houd je als ondernemer ook tijd over voor leuke dingen, zoals sport.” Hans hoopt de toekomstige ondernemers uit de klas te motiveren door zijn weg naar het ondernemerschap met hen te delen. “Ik ben in de loop der jaren doorgegroeid in dit bedrijf. Na al die praktijkervaring sta ik nu samen met mijn collega aan het stuur.”

De resultaten van de gastles van meneer Hans in het kader van de dag van de ondernemer. Dank voor jullie aandacht, kinderen van groep 8 van de Basisschool St. Alphonsus.

Geplaatst door Timmerfabriek Groothuis B.V. op Vrijdag 15 november 2019

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden