Gemeente wil grondprijzen voor 2020 bevriezen

Foto: Noaberkracht

Hoewel de vraag naar bouwkavels groot is, stelt het college van de gemeente Tubbergen aan de gemeenteraad voor om de grondprijzen te bevriezen.

Dit sluit ook aan bij het advies van de onafhankelijke commissie die ieder najaar de prijzen taxeert. Dit betekent in de praktijk dat in Tubbergen, Albergen en Geesteren en Mariaparochie/Harbrinkhoek, de kavels 235 euro/m2 exclusief btw kosten.

De kaveluitgifteprijs kan gezien de vraag en het aanbod van bouwkavels gelijk blijven. Hierbij is ook rekening gehouden met de gestegen bouwkosten en de wens om de prijzen tussen bestaande bouw en nieuwbouw een beetje in balans te houden. Voor de kleinere kernen Vasse, Reutum, Fleringen, Langeveen en Manderveen komt de grondprijs, net als vorig jaar, uit op 200 euro/m2 exclusief btw.

Ondersteuning voor starters

“De gemeente Tubbergen vindt het belangrijk dat er voldoende woningen zijn voor iedereen”, zegt wethouder Erik Volmerink. “Om ervoor te zorgen dat jongeren in hun eigen kern een woning kunnen vinden en om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren, blijft de starterslening bestaan én liggen de gemeentelijke kavelprijzen (voor bouwkavels ≤ 250 m2) voor starters op de woningmarkt 20% lager.”

Bedrijventerreinen en groen- en reststroken Ook de prijzen voor bedrijventerreinen blijven gelijk, te weten 90 euro/m2 exclusief btw. De prijs van groen- en reststroken aan de voorzijde van een hoofdgebouw komt op 35 euro/m2, exclusief overdrachtsbelasting. De prijs van groen- en reststroken aan de zijkant en van de achterzijde van een hoofdgebouw komt op 70 euro/m2.

De gemeenteraad neemt hierover tijdens de raadsvergadering van 2 december een besluit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden