Christel Luttikhuis nieuwe fractievoorzitter CDA Tubbergen

Foto: CDA

De fractie van het CDA Tubbergen heeft Christel Luttikhuis-Nijhuis uit Fleringen gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

Met de installatie van Hilde Berning-Everlo als wethouder deze zomer kwam de positie van fractievoorzitter van het CDA vacant. Daarop is besloten dat Leo Stamsnieder deze plek interim zou gaan invullen en dat de fractie in deze periode op zoek kon naar een nieuwe fractievoorzitter.

Met de nieuwe kartrekker denkt de CDA-raadsfractie de beste invulling te geven aan het opgestelde profiel. “Christel is herkenbaar en heeft een breed draagvlak in de samenleving. Ze is toegankelijk en een echte teamplayer”, aldus Leo Stamsnieder. Ramon Paalhaar (voorzitter van het bestuur) voegt daaraan toe: “We willen een partij zijn met echte vertegenwoordigers van de samenleving. We willen graag de verbinding zoeken, met onze kernen, maatschappelijke organisaties, maar ook met de andere partijen in de gemeenteraad. Met Christel heeft de fractie een uitstekende voorzitter die goed past in het CDA-profiel.”

De 48-jarige Christel is sinds begin 2018 CDA-raadslid in de gemeente Tubbergen. In het dagelijks leven is ze locatieleider op een basisschool in Oldenzaal en helpt ze mee op het melkveebedrijf van haar man.

Vanaf 1 januari 2020 neemt Christel de rol van fractievoorzitter formeel over van Leo Stamsnieder. Hij zal dan zijn oude rol als vice-fractievoorzitter weer oppakken.

Reacties