Architect gezocht voor passende ‘make-over’ gemeentehuis naar Glashoes

Raadszaal in het gemeentehuis
Foto: Gemeente Tubbergen

In de loop van het jaar neemt de gemeenteraad een besluit over het Glashoes.

Om te weten waarover er nu precies besloten moet worden, is een voorlopig ontwerp nodig. Daarom worden architecten alvast uitgenodigd om een voorlopig ontwerp te maken dat is gebaseerd op de volgende thema’s: inspireren, verbinden en ontmoeten.

Het Glashoes kent veel meer functies dan het huidige gemeentehuis en moet aan veel eisen gaan voldoen. Omdat het gaat om een ‘huis van iedereen’, moet de toekomstige architect ook bereid zijn om de inwoners van de gemeente Tubbergen te betrekken bij het ontwerp.

Architect gezocht

Architecten worden uitgedaagd om het concept te vertalen in een ontwerpvisie en dat in de vorm van een moodboard aan te leveren. De inzendingen worden beoordeeld door een brede beoordelingscommissie.

Uit alle inzendingen maakt de beoordelingscommissie een selectie van vijf architecten. Zij worden gevraagd om een visie en een plan van aanpak met prijsopgave. Vervolgens wordt een keuze gemaakt voor een definitieve architect. Deze gaat aan de slag om tot een voorlopig ontwerp te komen.

Op basis daarvan wordt dan een definitieve kostenraming gemaakt. De architectenselectie is onderdeel van de voorbereidingsfase, waarbij ook het beheer en de exploitatie worden onderzocht en potentiƫle huurders zich nog kunnen aanmelden. Eerder is hiervoor al een oproep gedaan en een aantal nieuwe huurders heeft zich al gemeld.

Eind 2020 wordt door de gemeenteraad van Tubbergen een besluit genomen over het hele plaatje.

Reacties