‘Stadsbank voorlopig niet als curator, bewindvoerder of mentor benoemen’

Stadsbank Oost Nederland in Almelo
Foto: Tonzon

De rechtbank van Almelo heeft besloten de eveneens in deze plaats gevestigde Stadsbank Oost Nederland (SON) voorlopig niet als curator, bewindvoerder of mentor te benoemen.

Reden hiervoor is dat de SON de gevraagde administratieve gegevens niet tijdig bij het bewindsbureau van de rechtbank heeft ingediend. Naast de SON hebben overigens ook andere bewindvoerders een vergelijkbare sanctie gekregen.

De voorlopige maatregel geldt in elk geval tot 1 maart 2020. De SON is een samenwerkingsverband tussen 14 Twentse en 8 Achterhoekse gemeenten.

Gevolgen

Voor de bestaande cliënten die bij de SON onder beschermingsbewind staan, heeft de beslissing van de rechter geen enkele consequentie. Voor de cliënten die nog niet onder bewind staan, heeft de rechtbank per brief laten weten dat deze nog wel behandeld en afgehandeld worden. Cliënten die al het aanbod van bewind door de SON hebben gekregen, worden persoonlijk uitgenodigd om de situatie toe te lichten en alternatieven te bespreken.

In de gemeente Tubbergen staan op dit moment 8 personen onder bewind bij de SON. Geen enkele inwoner staat op de wachtlijst.

Reacties