‘Wijzigingsplan op maat’ geeft lokale ondernemers meer uitbreidingsmogelijkheden

Kuipers Lanz Bulldog Service
Foto: Gemeente Tubbergen

Een leefbaar platteland blijft een belangrijk aspect bij wijzigingsplannen, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Coen Kuipers wil zijn landbouwmechanisatiebedrijf Kuipers Lanz Bulldog Service graag uitbreiden in het buitengebied van Geesteren en benaderde de gemeente om de bouwmogelijkheden op zijn perceel te vergroten.

Met een nieuw ‘wijzigingsplan op maat’ wil het college inspelen op zijn aanvraag. Dit plan verruimt de gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen en overkappingen naar 125% van de huidige toegestane oppervlakte. Zo is de bouw van een nieuwe loods mogelijk.

‘Specifieke gevallen’

De mogelijkheid voor de verruiming komt voort uit het beleid dat is vastgesteld in het bestemmingsplan Tubbergen Buitengebied 2016. “In dit beleid bestaat er een wijzigingsbevoegdheid, die ervoor zorgt dat wijzigingsplannen af te stemmen zijn op specifieke gevallen”, legt wethouder Erik Volmerink uit. “Als college willen we op die manier, net als bij het bedrijf van Kuipers, zorgen dat er voor ondernemers in het buitengebied ruimte is voor efficiĆ«nte bedrijfsvoering. We vinden het belangrijk te kijken naar hoe we kunnen helpen, naar wat er mogelijk is. Zo dragen we bij aan een duurzaam toekomstperspectief voor bedrijven in onze gemeente.”

Bovendien zorgen lokale ondernemingen voor een groot deel voor de leefbaarheid binnen de kernen van de gemeente Tubbergen, geeft de wethouder aan. “Lokale bedrijven zijn veel meer betrokken dan landelijke ondernemingen. Denk bijvoorbeeld aan sponsoring of aan het organiseren van activiteiten binnen de gemeente.”

Meer ruimte

Het wijzigingsplan ligt binnenkort zes weken ter inzage. Kuipers is benieuwd naar de uitkomst hiervan. “Mocht het door kunnen gaan, dan kunnen we stap voor stap verder bouwen aan dit mooie bedrijf. Met een extra loods komt er meer ruimte voor de opslag van onderdelen en meer structuur, waardoor we efficiĆ«nter kunnen werken.”

Om te voldoen aan het erfinrichtingsplan wordt aan de zijkant van de nieuwe loods een houtsingel aangeplant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden