Financieel steuntje in de rug voor Fimi en Henry’s Foodtruck

Foto: Gemeente Tubbergen

Sinds kort staan Henry en Fimi Balta Sahdo op de markt in Tubbergen met hun gloednieuwe foodtruck.

Om de startende ondernemers een financieel steuntje in de rug te geven ontvingen ze van de gemeente een stimuleringsvoucher. Fimi en Henry ontvingen de voucher dinsdagmiddag uit handen van wethouder Ursula Bekhuis. Ze gebruiken het geld om hun foodtruck verder in te richten.

De Tubbergse ondernemers verkopen vanuit de foodtruck allerlei lekkernijen, van Falafel uit hun geboorteland SyriĆ« tot echte Hollandse frikandellen. “Buren, vrienden en familie vertellen altijd hoe lekker zij ons eten vinden”, legt Fimi uit. “Zij hebben ons gestimuleerd om onze eigen foodtruck te beginnen. We staan nu drie weken op de markt in Tubbergen en dat vinden we hartstikke leuk. Het is hier gezellig en allerlei mensen komen langs en maken een praatje.”

De stimuleringsvoucher is een initiatief dat de gemeente heeft opgezet via een provinciale subsidie. “We vinden het belangrijk dat de centra in onze dorpen levendig blijven”, aldus wethouder Ursula Bekhuis. “Met de stimuleringsvouchers hebben we nieuwe ondernemers een startbedrag gegeven om een eigen zaak te beginnen.” Alle vouchers zijn inmiddels vergeven aan startende ondernemers, waaronder Fimi en Henry.

Bij het uitreiken van de voucher aan hen nam Bekhuis gelijk een kijkje in de gloednieuwe foodtruck. “Het ziet er echt heel gaaf uit”, aldus de enthousiaste wethouder. “Ik ben blij dat we Fimi en Henry een startbedrag kunnen geven om dit te realiseren. Ik hoop dat veel inwoners hun foodtruck weten te vinden en er genieten van het lekkere eten.”

Ondernemers die een eigen zaak willen beginnen kunnen bij de gemeente terecht voor verschillende tips en adviezen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met bedrijfsconsulent Bianca Menderink via tel. 0546-628000 of [email protected].

Reacties