Heracles en gemeente Tubbergen zetten in op behoud van talent

Foto: Gemeente Tubbergen

Heracles Almelo en de gemeente Tubbergen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om te voorkomen dat afgestudeerde studenten vertrekken, waardoor bedrijven talenten mislopen.

De gemeente heeft zich verbonden aan het vorig jaar gestarte innovatie-initiatief. Hier krijgen bedrijven binnen de gemeentegrenzen toegang tot talent bij de onderwijsinstellingen die bij het initiatief betrokken zijn.

Het is een groot probleem voor de regio en ook voor Tubbergen; een groot deel van de getalenteerde studenten verlaat de regio. De oorzaak ligt voor een deel in de onbekendheid met het regionale bedrijfsleven. Daar wil de gemeente in verbinding met het initiatief – onder regie van Heracles – verandering in brengen.

“Het is voor onze gemeente en voor onze bedrijven van groot belang dat we talenten weten vast te houden. Ze leveren een belangrijke economische en sociale bijdrage aan Tubbergen”, aldus economiewethouder Ursula Bekhuis. “Als gemeente werken wel al een tijd aan intensievere samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en de overheid, de zogenoemde 3O’s. Op die manier hopen we bij te dragen aan meer bekendheid van Tubbergen en haar ondernemers bij jong talent. Deze samenwerking met Heracles is een prachtige invulling daarvan.”

Rob Toussaint, algemeen directeur Heracles Almelo: “We zijn zeer verheugd dat na de gemeenten Almelo, Rijssen-Holten en Hardenberg, nu ook Tubbergen aanhaakt bij ons innovatie-initiatief. Deze samenwerking onderstreept voor ons nogmaals de relevante functie van het innovatie-initiatief voor de hele regio.” Belinda Wansink, senior accountmanager Heracles Almelo, vult aan: “Ik heb in de gesprekken met gemeente Tubbergen ervaren dat wij veel overeenkomsten hebben en we voor een aantal dezelfde uitdagingen staan, waarin wij elkaar kunnen versterken. Zij zijn een uitstekende aanvulling op ons innovatie-initiatief.”

Voor lokale ondernemers

Het innovatie-initiatief helpt ondernemers om op een snelle en laagdrempelige manier in contact te komen met hun werknemers van de toekomst. “We merken dat ondernemers juist graag meer willen samenwerken met het onderwijs, maar niet altijd een goede ingang hebben. Met het deelname aan het innovatie-initiatief willen we die ingang bieden”, legt Bekhuis uit.

Ondernemers kunnen via de gemeente deelnemen aan activiteiten en evenementen die worden georganiseerd, om zo in contact komen met studenten en het onderwijs. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor het invullen van stage- of werkplekken. Ook kunnen ondernemers via het initiatief vraagstukken laten onderzoeken door studenten. Denk daarbij aan een new business en innovatie, doorrekening van een business case, maar ook social media of high-tech innovaties.

Deelnemers

Het innovatie-initiatief is in 2019 van start gegaan met als doel onderwijs en het bedrijfsleven beter te verbinden. Heracles Almelo is de aanjager voor het initiatief. Inmiddels zijn al verschillende organisaties in Twente aangesloten. In totaal heeft het inmiddels 25 deelnemende partijen waaronder het ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Ook zijn diverse ondernemers aangesloten net als een aantal gemeenten.

Interesse?

Als een ondernemer interesse heeft of meer wil weten, kan hij of zij zich melden bij de gemeente. Via kennis- en innovatiemakelaar Rémon Workel van de gemeente wordt vervolgens contact gelegd met Heracles. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met [email protected] of 06-21517444.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden