Gemeente ondertekent petitie om 500 vluchtelingenkinderen naar Nederland te halen

Kinderen uit Syrië
Foto: CC0

De gemeenteraad en het college springen op de bres voor deze kwetsbare kinderen en stellen de gemeente open om een groep kinderen op te vangen.

Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: “Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen”. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal.

Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland. Ook de gemeente Tubbergen zegt ‘ja’ tegen deze oproep, mits er gezorgd wordt voor goede begeleiding van deze kinderen.

De gemeenteraad heeft daarom de petitie 500kinderen.nl ondertekend en zich daarmee aangesloten bij de groeiende zogenoemde ‘coalition of te willing’. Deze coalitie is de groep van inmiddels bijna 150 gemeenten die zich bereidwillig hebben opgesteld om de opvang voor de kinderen te realiseren.

Inmiddels hebben ruim 44.500 mensen hun handtekening gezet onder de petitie 500kinderen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden