Truck vol laatste ‘zorgsnufjes’ komt naar Tubbergenaren toe

Foto: Technologie & Zorg Academie

Op 17 september staat er een infotruck in Tubbergen waarin verscheidene voorbeelden van zorgtechnologie worden getoond.

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van hulpmiddelen veelvuldig gecombineerd met technologie en dat brengt interessante mogelijkheden met zich mee. De Technologie & Zorg Academie (TZA) heeft zich gespecialiseerd in zorgtechnologie en komt naar de Tubbergenaren toe om een demonstratie te geven.

De gemeente Dinkelland werkt al vele jaren samen met de Technologie & Zorg Academie. “Technologie en zorg worden al jarenlang gecombineerd. En de ontwikkelingen gaan razendsnel. Hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En dat is toch de wens van vele inwoners in Tubbergen, licht wethouder Hilde Berning toe. “Om te laten zien welke mogelijkheden er zijn komt de truck van TZA naar Tubbergen.”

Op het Raadhuisplein zal naast de infotruck ook hulpmiddelenleverancier Medipoint aanwezig zijn. Zij tonen hun aanbod in hulpmiddelen die ondersteunen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Demonstratie middelen zorgtechnologie

“Bij de TZA helpen wij studenten en professionals om kennis te maken met zorgtechnologie. Zowel de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg als de geestelijke gezondheidszorg maken gebruik van onze producten”, vertelt Eric Wolkotte, directeur TZA. “Onze Infotruck is ingericht om zorgtechnologie te demonstreren. Hierin kunnen we verschillende dingen laten zien, zoals technieken om het dwalen van personen snel op te merken, apparaatjes om je hartritme of bloeddruk al tijdens de meting door te geven aan je huisarts, enzovoorts. De ontwikkeling staat niet stil, elke maand hebben we weer nieuwe producten om samen uit te proberen. Het bezoeken van de Infotruck is een unieke gelegenheid om zoveel materialen ineens te kunnen bekijken. Gewoon uit belangstelling, of omdat u wilt weten of er iets is dat u kan helpen. We zullen er niet alleen over vertellen, maar het ook demonstreren“, aldus Wolkotte.

Plekje reserveren

Vanwege de coronamaatregelen moet er voor een bezoek aan de infotruck een plek gereserveerd worden. Ieder half uur hebben vijf personen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de Infotruck. De vrachtwagen staat op 17 september van 13 tot 17 uur op het Raadhuisplein in Tubbergen.

Wie een plek wil reserveren, kan dat doen kan door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van contactgegevens en het aantal personen. Afhankelijk daarvan wordt een tijdstip ingepland waarover per mail gecommuniceerd zal worden. Dit alles kan ook telefonisch via het algemene nummer van de gemeente Tubbergen: 0546-628000.

Reacties

Cookieinstellingen