Dit jaar nog eerste schop in de grond voor bouwplan De Esch?

Foto: CC0

De hoogste bestuursrechter van het land gaat nog dit jaar een besluit nemen over de laatste horde voor nieuwbouwlocatie De Esch in Tubbergen.

Dat meldt de bij het bouwplan betrokken architect Building Design. Omwonenden hadden de Raad van State gevraagd juist voorlopig een streep door de plannen te zetten, maar op 9 november aanstaande zal hierover alsnog een noot worden gekraakt. Dan is er namelijk een spoedzitting over dit onderwerp, waarbij ook de tegenstanders hun argumenten mogen voordragen.

Mocht de rechter een positief besluit nemen na die zitting, treedt het bestemmingsplan onherroepelijk in werking. Er kunnen dan dus geen bezwaren meer ingediend worden. Besluitvorming volgt normaliter na ongeveer zes weken.

Eerste schop in de grond

De verkoop en -huur van bouwkavels gaat ondertussen voortvarend, al zijn er volgens Building Design door de gewijzigde planopzet en tijdsduur ook een aantal afvallers te melden. “Er zijn nu al vijfendertig kavels/woningen onder optie en negen rijwoningen zijn gereserveerd ten behoeve van verhuur. Voor de laatste kavels zijn ge├»nteresseerden in gesprek met de makelaar.”

Als alles zonder extra vertraging verloopt, zou nog zelfs dit jaar kunnen worden gestart worden met het bouwrijp maken van nieuwbouwkavels. “In december kan dan in principe de bouw van de eerste woningen van start gaan.”

Reacties

Cookieinstellingen