Inwoners mogen meedenken over ontwerp Glashoes

Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeenteraad heeft het college van de gemeente Tubbergen opdracht gegeven om te onderzoeken wat de nieuwbouwvariant van het Glashoes kost en wat ervoor nodig is om de exploitatie rond te krijgen.

Om daarvan een reëel beeld te krijgen is er een voorlopig ontwerp nodig, want aan een vierkante betonnen doos hangt nu eenmaal een ander prijskaartje dan aan een gebouw met veel details. Omdat het gaat om een huis van, voor en door alle inwoners van de gemeente Tubbergen, worden alle inwoners uitgenodigd om mee te denken over het voorlopige ontwerp.

Omdat grote bijeenkomsten in verband met corona nog steeds niet haalbaar zijn, worden er op maandagavond 21 september twee ontwerpsessies gehouden waarvoor inwoners zich kunnen opgeven. Tijdens deze bijeenkomsten wordt nog eens uitgelegd wat het doel is van het Glashoes en welke partijen er onderdak zullen vinden. Ook zal de architect iets vertellen over zijn manier van werken en ideeën over het gebouw. Daarna zijn de inwoners en omwonenden aan zet. “We gaan met elkaar in gesprek over wat er nodig is om je thuis te voelen in het Glashoes”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “Ook zijn we benieuwd naar ideeën van inwoners over duurzaamheid en energiemaatregelen. Daarnaast komt ook het uiterlijk van het gebouw aan bod. Hoe moet het eruitzien en op welke manier kunnen we daar de bijzonderheden van elk afzonderlijk dorp in onze gemeente laten terugkomen?”

Naast bijeenkomsten voor inwoners, worden er ook avonden gehouden met de toekomstige huurders (gebruikers), de gemeenteraad en de medewerkers van Noaberkracht. Na afloop van alle ontwerpsessies verwerkt de architect de opgehaalde input in een voorlopig ontwerp. Op basis daarvan wordt dan een begroting gemaakt en een exploitatieplan opgesteld. In februari zal de gemeenteraad vervolgens een beslissing nemen over wel of geen nieuwbouw van het
gemeentehuis c.q. Glashoes.

Op 21 september worden twee ontwerpsessies gehouden voor maximaal 30 personen. Hiermee kan anderhalve meter afstand gegarandeerd worden. De eerste sessie is van 18.30 tot 20.15 uur en de tweede sessie van 20.30 tot 21.45 uur. Opgave is verplicht. Dit kan t/m vrijdag 18 september via het mailadres [email protected]. Bij meer belangstelling wordt er een tweede avond gepland.

Reacties