Streep door Ondernemersprijs Tubbergen vanwege corona

Foto: Mark Mensink

Half werk is niks voor de ondernemers uit Tubbergen en dat geldt ook voor het organiseren of bijwonen van bijeenkomsten en andere evenementen.

Om die reden wordt de Ondernemersprijs een jaartje uitgesteld. Jammer, vinden zowel de ondernemers als economisch wethouder Ursula Bekhuis. Maar
beter niet organiseren, dan het half moeten doen vanwege de coronamaatregelen.

“De Ondernemersprijs was vorig jaar een groot succes en bij de uitreiking zelf waren heel veel ondernemers en andere belangstellenden aanwezig”, zegt wethouder Bekhuis. “Het is niet te doen om op zo’n feestelijke bijeenkomst en zeker tijdens het netwerkgedeelte, op anderhalve meter van elkaar te blijven zitten. Maar wat nog belangrijker is; geen enkele ondernemer heeft er belang bij om het risico te lopen dat hij en zijn personeelsleden besmet raken. Ook wij als gemeente niet. Daarom hebben we samen besloten de Ondernemersprijs dit jaar te laten vervallen.”

De winnaars van 2019 behouden hun titel dus nog een jaartje. En dat mag ook wel, want vanwege corona, hebben zij er tot nu toe nog niet veel profijt van gehad. “Met een beetje geluk gaat het evenement volgend jaar tijdens de Week van de Ondernemer gewoon weer door”, zegt mede-organisator Jan Kruse. “We hopen dat mensen die inmiddels al iemand hebben voorgedragen voor de nominatie, dit in 2021 nogmaals willen doen.”

Dit jaar zal in de Week van de Ondernemer via social media een terugblik worden gegeven op de editie van vorig jaar.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden