‘Plaats terras bij Glashoes en veel groen eromheen’

Foto: Gemeente Tubbergen

Zo’n dertig inwoners van de gemeente Tubbergen hebben maandag 21 september gehoor gegeven aan de oproep om mee te denken over het ontwerp van het Glashoes.

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, maar ook glas. Binnen het beschikbare budget blijven, een terras op het Raadhuisplein, veel groen eromheen, maar ook aandacht houden voor voldoende parkeerplaatsen. Goed dat er non-profit organisaties onderdak vinden in het Glashoes, maar houd ook oog voor commerciële partijen en denk goed na over de naam van het gebouw. Dat was de rode draad van de inspraakreacties.

Na een presentatie over de bedoeling van het ‘huis van en voor de gemeente’ en een uitleg van de architect over zijn visie op het ontwerpen van een gebouw in het algemeen en van het Glashoes in het bijzonder, gingen de aanwezigen in kleine groepen uit elkaar. Er werd gesproken over de ligging, de buitenkant en de binnenkant van het gebouw, de duurzaamheid, over de manier waarop verschillende organisaties er gebruik van kunnen maken.

Hoewel de meningen over details verschilden, zag de meerderheid van de aanwezigen wel wat in het idee van gebouw dat wordt ontworpen als ‘een paviljoen in het groen’. Een ontwerp dat niet té modern is, laagdrempelig en aansluit bij de overige gebouwen in de omgeving van het Raadhuisplein. De inrichting van het Raadhuisplein zou meegenomen moeten worden in het ontwerp, want daar valt volgens de meedenkers nog wel het een en ander aan te verbeteren.

Inrichting

Wat betreft het interieur ging de voorkeur uit naar een lichte en open inrichting, die tegelijkertijd huiselijk aandoet. Het geheel moet rust uitstralen. Omdat behalve de gemeente ook organisaties als de politie, bibliotheek, stichting Welzijn Tubbergen en een aantal commerciële partijen zich in het Glashoes vestigen, is het een huis van alle inwoners uit de hele gemeente. Volgens de aanwezigen zou het mooi zijn als ieder dorp zelf ideeën gaat bedenken van de manier waarop zij in het pand zichtbaar willen zijn. Dat kan bijvoorbeeld een fotowand zijn, een tentoonstelling of iets anders dat typerend is voor een bepaalde kern.

De reacties van de meedenkers werden onderverdeeld in categorieën en vervolgens zo goed mogelijk samengevat. Het is niet zo dat alle ‘wensen’ in vervulling zullen gaan, maar deze worden waar mogelijk wel meegenomen in het ontwerp.

Inwoners die niet aanwezig konden zijn, maar wel ideeën hebben, worden van harte uitgenodigd om deze voor maandag 5 oktober te mailen naar [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden