Rinus Visscher geëerd met Thorbecke-penning

Rinus Visscher (links) met de penning
Foto: VVD Noordoost Twente

Afgelopen donderdag heeft Rinus Visscher uit Tubbergen de Thorbecke-penning ontvangen.

De Thorbecke-penning wordt uitgereikt aan VVD’ers die zich jarenlang onbezoldigd op een buitengewone wijze voor de partij hebben ingezet. De onderscheiding is vernoemd naar Johan Thorbecke, die in 1848 de grondlegger was van de parlementaire democratie in Nederland.

Inzet en verbinding

Rinus Visscher heeft zich meer dan 30 jaar in allerlei rollen en op vele wijzen ingezet voor de VVD in Tubbergen, waarvan vele jaren als voorzitter. ‘Hij heeft gezorgd voor een open sfeer van samenwerking, daadkracht en bewaking van het liberale gedachtengoed in Tubbergen, mede uitmondend in de vele stemlijstverbindingen tot Gemeentebelangen/VVD, aldus Dennis Kamst, voorzitter VVD Noord Oost Twente (NOT).

In de raad en met regelmaat in het college heeft GB/VVD in deze periode haar verantwoordelijkheid kunnen nemen in het lokale bestuur. “En vergeet niet het interesseren van mensen in de plaatselijke politiek” vertelt wethouder Ursula Bekhuis. “Rinus was hierin altijd een drijvende kracht en is daarin ook bij mij belangrijk geweest.”

Bijzondere uitreiking

De uitreiking was extra bijzonder, omdat is afgeweken van de normale praktijk om de penning toe te kennen tijdens een VVD NOT Algemene Leden Vergadering. Vanwege familiaire omstandigheden werd een verrassingsfeest georganiseerd in ’t Oale Roadhoes in Tubbergen, waar Rinus de prijs door Dennis Kamst in een klein gezelschap van familie, vrienden en speciale GB/VVD genodigden uitgereikt heeft gekregen. Uiteraard met inachtneming van de Corona-spelregels.

Martin van Geel, VVD NOT bestuurslid en organisator: “Het vervult ons met trots dat wij hem – uit hoofde van het hoofdbestuur van de landelijke VVD – deze erkenning mogen geven en we vinden het fijn het voor hem op deze wijze te kunnen doen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden