Boete dreigt voor illegale groothandel “enorme hoeveelheden kerstbomen” in Tubbergen

Foto: CC0

De gemeente neemt actie tegen de verkoop van kerstbomen op een perceel aan de Almeloseweg 48 in Tubbergen, tegenover het voormalige tuincentrum De Esch.

Het gemeentebestuur heeft de kerstbomenverkoper een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd, oftewel het dreigen met een boete. “Enorme hoeveelheden kerstbomen” werden aan- en afgevoerd.

Tijdens een controle op 28 november 2019 is geconstateerd dat er kerstbomen zijn gelost en in depot werden gezet. “De schuur werd gebruikt om kerstbomen in pot te zetten”, aldus het college van burgemeester en wethouders. “De activiteiten die plaatsvonden, werden gedaan om op een later tijdstip de kerstbomen te verkopen en te verdelen over verschillende tuincentrums.”

Groothandel

Aan de hand van een foto is geconstateerd dat in 2019 een reclameobject was geplaatst en dat er “groothandelsactiviteiten” gaande waren. Dit is door de gebruiker van het terrein in juni van dit jaar in een telefoongesprek ook bevestigd. Verkoop van kerstbomen aan bedrijven is in strijd met het bestemmingsplan op die plek.

Het terrein was lange tijd in beeld als toekomstige uitbreidingslocatie voor de ALDI-supermarkt, die nog in het centrum gevestigd is en daar ruimte tekort komt. Volgens de gemeente is er sprake van een langlopende procedure tegen de terreingebruiker, dat startte na het verzoek tot handhaving door een juridisch adviseur van buurtbewoners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden