SWTD verheugt zich op Glashoes

SWTD-directeur Hans Weusthof
SWTD-directeur Hans Weusthof
Foto: Gemeente Tubbergen

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland kijkt uit naar de komst van het Glashoes.

Directeur Hans Weusthof verheugt zich op het multifunctioneel centrum waar toegankelijkheid en samenwerking centraal staan: “Zo kunnen we de toekomst in
Tubbergen met trots en vertrouwen tegemoet zien.”

Weusthof ziet vooral voordelen in de dagelijkse samenwerking met de bibliotheek, de gemeente en de politie en alle bezoekers van het Glashoes. “Het toevallige ontmoeten van een brede groep mensen zal veel opleveren”, denkt hij. “Bijvoorbeeld door de terloopse gesprekken bij de koffieautomaat met medewerkers van andere organisaties en inwoners. En op die manier allerlei ideeën opvangen die we gezamenlijk kunnen uitvoeren.

Laaggeletterdheid en armoede bestrijden

Een thema waarmee SWTD zich de laatste jaren steeds meer bezighoudt is de armoede binnen de gemeente Tubbergen. Armoede aanpakken bij de oorzaak, dat is het doel. Een van die oorzaken ziet Weusthof in de laaggeletterdheid: “In het Glashoes kunnen onze stichting en de bibliotheek elkaar versterken om laaggeletterdheid tegen te gaan. Als mensen goed kunnen lezen ontwikkelen mensen ze zich beter, waardoor kans op armoede een stuk kleiner wordt. En de kans op welzijn een stuk groter.”

Beperk de eenzaamheid

Naast de aandacht voor de armoedebestrijding, focust SWTD zich ook op het bestrijden van eenzaamheid. De stichting zit dit voornamelijk bij ouderen, maar iedereen is welkom in het Glashoes. “Zorg voor genoeg aantrekkelijke instanties, zo kom je als mensen weer onder elkaar op een leuke en gemoedelijke manier.” Om ook de studenten en twintigers binnen de gemeente niet uit het oog te verliezen, ziet Weusthof ook mogelijkheden om vrije ruimtes in
het Glashoes te laten benutten door jonge ondernemers, artiesten of studenten. “Zo zijn zij zichtbaar en houden ze de binding met Tubbergen.”

In samenwerking met de politie en de gemeente ziet de directeur van SWTD vooral kansen om buurtproblemen aan te pakken: “Met alles onder één dak lopen de mensen makkelijker binnen, dat geldt ook voor de gemeente en de politie. Als je snel doorhebt dat er wat speelt, dan is de oplossing ook vaak sneller gevonden.” Voor SWTD is het een belangrijk doel dat de hulpvraag makkelijk gesteld kan worden en Weusthof hoopt dat anderen dit doel ook nastreven. “Onderling moeten we elkaar bijstaan om te zorgen dat mensen alle instanties makkelijk benaderen. De komst van het Glashoes is een belangrijk middel voor de gemeente om nog dichter bij de burger te komen.”

Toekomstbestendig

Voor Weusthof is het belangrijk dat er genoeg reuring is in het nieuwe multifunctionele centrum. Hij benadrukt bovendien het belang om ook aandacht te geven aan de omliggende kernen van de gemeente Tubbergen. “We mogen best wat meer trots zijn op onze gemeente. Dat begint al bij het gemeentehuis in een fraai multifunctioneel centrum, een huis van en voor alle inwoners van de gemeente Tubbergen. We kunnen deze kans niet laten liggen. Met het Glashoes zijn we zowel qua focus op welzijn én duurzaamheid samen klaar voor de toekomst.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen