CDA pleit voor ‘corona-app’ tegen jeugddepressie

Foto: CC0

Door de coronacrisis hebben jongeren vaker last van depressieve of negatieve gedachten, zo blijkt uit onderzoek.

Het ontbreken van sportactiviteiten, evenementen en andere ontspanning in combinatie met onzekerheden door het coronavirus liggen aan de basis hiervan. “De GGZ trok hierover onlangs aan de bel en ook in mijn omgeving hoor ik deze geluiden van jongeren”, zegt CDA-raadslid Jasper Oude Vrielink.

Grow It

Onlangs heeft het Erasmus MC, Tilburg University en de gemeente Rotterdam een app ontwikkeld met de naam Grow It, welke als doel heeft de depressieve gedachten van jongeren te verminderen en deze beter in kaart te brengen.

De groep vooraf ingeschreven jongeren houdt daarmee bij hoe ze zich voelen. Iedere dag krijgen ze een uitdaging voor het verdienen van punten. “Door korte vragen te sturen over hoe ze zich voelen en met wie ze op dat moment zijn, willen we beter leren begrijpen waaraan jongeren behoefte hebben. De challenges zijn bedoeld om op een leuke manier te kunnen omgaan met problemen van alledag”, legt kinder- en jeugdpsychiater Manon Hillegers uit.

Deze app kan bijvoorbeeld gebruikt worden door middelbare scholen. Oude Vrielink vroeg daarom tijdens de raadsvergadering afgelopen maandag aan het college of zij het probleem herkend en of zij bereid is te kijken naar de app. Hierop antwoordde wethouder Hilde Berning-Everlo dat zij de zorgen deelt en oog heeft voor de problematiek en verdiept zich verder in de mobiele applicatie. Jongeren kunnen zich ook vrijwillig aanmelden.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden