Raadslid vraagt om digitale crisissessie met ‘vergeten’ jongvolwassenen

Foto: Noortje Haarman

Als het aan raadslid Noortje Haarman (Gemeentebelangen/VVD) ligt, kunnen jongeren binnenkort hun zorgen delen over de gevolgen van de coronacrisis op hun leven.

Ze vindt dat er nu vooral gefocust wordt op oudere leeftijdscategorie├źn en dat jongvolwassenen (18-30 jaar) daarbij eigenlijk ‘vergeten’ worden. Volgens haar is het echter juist de jongere generatie die tegen veel problemen aanloopt. “Denk aan het onderwijs, openbaar vervoer, het thuiswerken of niet meer kunnen werken, missen van de sociale interactie, weinig sport, etc.”

Donderdag 22 oktober is Veiligheidsregio Twente in gesprek geweest met deze leeftijdsgroep, over welke invloed de huidige pandemie op hen heeft, waar zij tegenaan lopen en of ze hierbij ook nieuwe idee├źn hebben. Haarman vraagt burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker de uitkomsten hiervan te delen met de gemeenteraad en eenzelfde soort crisissessie te organiseren voor Tubbergse jongeren.

“We hebben de discussie-uurtjes met leerlingen van het Canisius die ik twee jaar geleden heb ingebracht, maar we hebben nog geen bijeenkomst voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Zo kan ook deze leeftijdsgroep van zich laten horen en betrekken we de jeugd bij de politiek”, gaf Haarman tijdens de laatste raadsvergadering te kennen.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden