Gemeente biedt gedupeerden toeslagenaffaire hulp aan

Foto: CC0

Ook in de gemeente Tubbergen zijn er gezinnen ten onrechte door de Belastingdienst beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag, iets dat landelijk bekendstaat als de toeslagenaffaire.

Deze fouten worden onderzocht door de commissie Donner en er komen vergoedingen voor gedupeerde ouders. Hoewel de namen van gedupeerde inwoners vanwege privacyredenen onbekend zijn, wil het college hen wel de helpende hand toesteken. Zo worden zij gewezen op het speciale serviceteam voor gedupeerden, op werkdagen te bereiken via tel. 0800-2358358. Op deze website staat meer informatie: services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/.

Daarnaast zijn de gemeentelijke schuldhulpverleners (via [email protected] of tel. 0546-628000) beschikbaar om advies te geven. Tot slot kan er contact worden gezocht met armoedeco├Ârdinator Astrid Wessling van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland via tel. 085-0479400 als een minderjarige de dupe is geworden van de affaire, bijvoorbeeld doordat er geen geld is voor een schoolreisje of andere activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden