Politiechef: ‘Van gesloten gang naar gemakkelijk bereikbaar bureau’

Emil Baveld
Foto: Gemeente Tubbergen

Emil Baveld, teamchef van het politiebasisteam Noordoost-Twente, hoopt in de toekomst met een prominentere plek voor de Tubbberge agenten weer op meer zichtbaarheid voor de politie.

“Wij zijn er voor de dienstverlening en de inwoners van Tubbergen moeten daar met een Glashoes nog makkelijker een beroep op kunnen doen.” Het huidige politieservicepunt heeft wel een eigen ingang, maar de gang naar het gemeentehuis is nog afgesloten. Het nieuwe gebouw moet het tegenovergestelde beeld geven: geen drempel meer tussen de politie en het gemeentehuis. En ook geen afgesloten gang, maar een open ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

Hulpvraag op maat

De politie in Tubbergen heeft al een tijdje geen vaste openingstijden meer. “Mensen kunnen een afspraak maken op het moment dat het ze het beste uitkomt. Dat kan eigenlijk niet gek genoeg: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo laten we zien altijd klaar te staan voor de burger en in overleg naar maatwerk te zoeken”, zegt Baveld. Naast die flexibele openingstijden, vergroot de komst van het Glashoes ook die hulp op maat: “Het is mijn hoop dat we ook in samenwerking met andere instanties nog beter weten wat er bij mensen speelt.”

Gemoedelijkheid

Baveld ziet dat de laatste jaren het aantal mensen met psychische problemen stijgt. Problemen die buiten spelen, kunnen volgens hem straks beter en sneller worden opgelost. “Door met meerdere organisaties onder één dak te werken, zijn de lijntjes met andere instanties korter. Daardoor wordt ons inzicht alleen maar vergroot en worden problemen hopelijk sneller opgelost.”

Ook verwacht de teamchef dat de aanpak in het nieuwe multifunctionele centrum een stukje minder bureaucratisch wordt: “Een persoonlijke aanpak werkt in mijn ogen beter.’’

In omliggende gemeenten Losser en Dinkelland, zijn de wijkagenten al een tijdje gevestigd in multifunctionele centra. Baveld ziet daar dat dit een positieve werking heeft op de gemeente en hij heeft goede hoop dat het Glashoes ook in Tubbergen een positieve draai geeft aan de gemeenschapszin. “Het noaberschap is al heel groot in Tubbergen, maar met de komst van een multifunctioneel centrum kan dat alleen maar groter worden. In Losser en Dinkelland staat het multifunctioneel centrum nu bekend als een plek om makkelijk een fijn praatje te kunnen houden en waar mensen zich op hun gemak voelen.”

Betere dienstverlening

De politiemacht heeft misschien niet dezelfde benaderbare uitstraling als een bibliotheek, maar toch hoopt Baveld die kant op te gaan. “Door de samenwerking te zoeken met verschillende instanties in het Glashoes en de prominentere plaats van het bureau willen we als politie ook duidelijk maken dat we er zijn voor de dienstverlening. Dat we mensen willen helpen. Dat ze bij ons terecht kunnen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden