Noaberkracht neemt duurzame zoutstrooier in gebruik

Paul Groener, Jeroen Thijhuis , Ben Blokhuis en Jos Eidhof
Foto: Noaberkracht

De herfst is al even onderweg en daarom hebben de gemeenten Dinkelland en Tubbergen de zoutstrooiers alweer paraat voor de komende winter.

Eén van de bestaande strooiers was aan vervanging toe, waarbij de gemeenten dit keer voor een ander concept hebben gekozen: hergebruik en geen vervanging. De verouderde onderdelen worden vernieuwd. “De door een tractor getrokken strooier kan nu minimaal weer 10 jaar mee en wordt ingezet in zowel Dinkelland als Tubbergen”, legt de Dinkellandse wethouder Ben Blokhuis uit.

De beide gemeenten streven naar circulaire inkoop van materieel, waarbij daar waar mogelijk hergebruik van eigen materieel wordt nagestreefd. “Deze aangepaste strooier is daar een goed voorbeeld van”, aldus wethouder Blokhuis.

Re-manufacturing

Aebi Schmidt Nederland uit Holten is als fabrikant ingezet om het re-manufacturing van de strooier voor de beide gemeenten te regelen. Jeroen Thijhuis: “Hoe ouder de machine is, hoe verder de functionaliteit van de machine afwijkt van het gewenste resultaat. Bij re-manufacturing gaan wij aan de slag om de strooier als het ware opnieuw te produceren met zoveel mogelijk bestaande onderdelen. Waar nodig repareren of vervangen we onderdelen. Dit levert uiteindelijk een strooimachine op, die kwalitatief gelijkwaardig is aan een nieuwe.”

Op 21 oktober is de strooier officieel in gebruik genomen door de buitendienst van Noaberkracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden