Burgemeester haalt uit naar ‘coronawappies’: “Houd u aan de regels”

Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker
Foto: Gemeente Tubbergen

In een videoboodschap haalt burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker ongekend hard uit naar inwoners van de gemeente Tubbergen die het niet zo nauw nemen met de coronamaatregelen en deze zelfs aan de laars lappen.

Ze zegt te balen van de reeds geldende lockdown en van de avondklok, die vanaf komend weekend ingevoerd zal worden. Dat laatste ziet de burgemeester weer als een logisch gevolg van het negeren van allerlei maatregelen, “door een deel van onze samenleving”. Volgens haar vieren die hun verjaardag toch met de hele familie, komen zij bijeen in een keet of zitten ze met teveel samen in de auto. “Ook het afgelopen weekend heeft de politie weer boetes moeten uitdelen aan inwoners in onze gemeente die zich niet aan de regels houden.”

De burgemeester hoopt dat diegenen zich nog eens achter de oren zullen krabben en hun verantwoordelijkheid (alsnog) nemen. “Wees verstandig en houd u aan de regels. En help uw kinderen, familie en vrienden om zich daar ook aan te houden. Elkaar aanspreken en daardoor elkaar helpen is ook noaberschap!”

Tot slot dankt ze iedereen die zich wel keurig aan de wetten en regels houden, ondanks dat dit velen niet makkelijk zal zijn gevallen en mogelijk hierdoor in de knel is gekomen.

Dossier: Corona

Reacties