Mats Nijhuis (10) uit Geesteren gekozen als nieuwe kinderburgemeester

Foto: Gemeente Tubbergen

De kinderraad van de gemeente Tubbergen heeft Mats Nijhuis (10) uit Geesteren als nieuwe burgemeester gekozen.

In totaal hebben negen kinderen gesolliciteerd op de vacature kinderburgemeester. “Het bijzondere is dat alle kandidaten zeer geschikt zouden zijn als kinderburgemeester”, vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp enthousiast. “We hebben mooie sollicitaties gehad met mails en filmpjes. Afgelopen woensdag zijn vier kinderen op gesprek geweest tijdens de digitale kinderraadsvergadering. Die gesprekken waren heel leuk. Alle kandidaten hadden goed nagedacht waarom ze kinderburgemeester wilden worden. Ook heb ik de kinderraadsleden een groot compliment gegeven, want zij stelden hele goede vragen. Ze wilden bijvoorbeeld weten of de kandidaten een sportwedstrijd zouden afzeggen wanneer ze als kinderburgemeester ergens werden uitgenodigd.”

Na afloop van de gesprekken werd er gestemd en kozen de meeste kinderen voor Mats als nieuwe kinderburgemeester. Hij is 10 jaar, komt uit Geesteren en is graag buiten aan het sporten of spelen met zijn vrienden. “Ik vind het belangrijk dat de stem van kinderen ook in de gemeente gehoord wordt”, schreef de Mats in zijn sollicitatie. “Hier zou ik me graag voor inzetten. Ik ken veel mensen, kan goed luisteren en laat mijn mening horen.”

Tijdens het sollicitatiegesprek bleek bovendien dat Mats niet bang is om voor groepen te praten en met zijn humor won hij de kinderraad snel voor zich. Toen Mats het nieuws hoorde dat de kinderraad voor hem koos, was hij vanzelfsprekend erg blij. “Supergaaf dat ze voor mij gekozen hebben. Ik ga heel erg mijn best doen om een goede kinderburgemeester te zijn en er te zijn voor álle kinderen in de gemeente Tubbergen.”

Burgermeester Haverkamp kijkt uit naar de samenwerking met haar nieuwe collega. “Mats is een jongen die weet wat hij wil. En dat hij iets kan betekenen voor de jeugd van de gemeente Tubbergen. Ik denk dat we een heel goede opvolger voor Kristy Geuke hebben gevonden. Ik heb veel zin om samen met Mats aan de slag te gaan.”

Installatie 16 maart

Op dinsdagavond 16 maart om 19:30 vindt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester plaats en zal Kristy Geuke afscheid nemen. Helaas zal ook deze bijzondere gebeurtenis door corona in zeer beperkte kring plaatsvinden. Wel is het live te volgen via: bestuur.tubbergen.nl.

Reacties