Smakelijke traktatie van onderwijswethouder voor leraren en kinderopvangmedewerkers

Foto: Gemeente Tubbergen

De tomeloze inzet van het onderwijspersoneel en medewerkers in de kinderopvang is volgens onderwijswethouder Hilde Berning-Everlo bewonderenswaardig.

Als blijk van waardering overhandigde zij afgelopen maandag twee potten mini-stroopwafels aan Bernadette Mulder, directeur van Mariaschool in Vasse. Ook de overige basisscholen, Canisius en kinderdagverblijven in de gemeente Tubbergen worden binnenkort door de wethouder getrakteerd. “Deze ‘Kanjers’ zijn maar een kleinigheidje, maar ze staan wel symbool voor wat jullie zijn: grote kanjers!”, schreef ze in een begeleidende dankbrief bij de zoete lekkernijen.

Wethouder Berning-Everlo is onder de indruk van de flexibiliteit en inzet die het onderwijspersoneel in de hele gemeente Tubbergen in coronatijd laat zien. Als wethouder maar vooral ook als moeder. “Bij problemen werd meteen gehandeld en naar een oplossing gezocht”, heeft ze gemerkt. “Ik ben ontzettend blij dat de onderwijsteam ondanks alles ervoor gezorgd hebben dat de kinderen in onze gemeente in het afgelopen jaar de lessen gewoon konden blijven volgen en betrokken bleven bij de school en bij elkaar.”

Anders denken en handelen

En dat is volgens Mulder ook de drijfveer van de onderwijsteams. “Veel kinderen waren echt verdrietig dat ze niet naar school konden”, vertelt de directeur. “Daardoor is, naast passend online onderwijs tevens het sociaal emotionele aspect in de spotlights komen te staan. Natuurlijk, corona is voornamelijk nadelig. Maar deze situatie heeft ons gedwongen om anders te denken en te handelen. Hieruit is ook veel positiefs gekomen. Doordat het contact tussen leerkrachten en leerlingen digitaal verliep, waren de lijnen heel kort”, schetst ze een voorbeeld. “Bovendien kregen leerkrachten een goede inzage in de werkhouding van de kinderen. Door het snelle schakelen, handelen en doelgerichte werken binnen het onderwijs hebben we in groep 8 toch de Cito-toetsen kunnen afnemen. Uit de uitslagen bleek vervolgens dat er van een achterstand geen sprake was. Dat is heel goed nieuws.”

‘De cirkel is rond’

De ‘kanjers voor kanjers’ vindt de wethouder dan ook dik verdiend. De eerste potten koekjes overhandigt ze aan Bernadette Mulder. “Wat een verrassing”, reageert het schoolhoofd. “Een superleuke attentie. Het grappige is dat wij aan onze leerlingen en hun ouders voor aanvang van de krokusvakantie ook Kanjer stroopwafels hebben uitgereikt als blijk van waardering voor hun inzet in de afgelopen periode.”

Dat is wel heel toevallig”, zegt wethouder Berning-Everlo verbaasd. “Zie het dan maar zo: toen gaf je ze en nu krijg je ze terug van mij.” Mulder besluit lachend: “En daarmee is de cirkel rond.”

Trakteren en sfeer proeven

De komende tijd bezoekt de wethouder alle basisscholen en kinderdagverblijven in de gemeente Tubbergen, evenals Canisius Tubbergen. Om er Kanjers te trakteren maar ook om er de sfeer te proeven. Ze legt uit: ,,Ik ben inmiddels anderhalf jaar wethouder. Daarvan is al een jaar beïnvloed door Covid-19. Al die tijd hield en houd ik veel contact met de directeur van TOF onderwijs, Cas Bartman over het reilen en zeilen binnen het onderwijs in onze gemeente. Maar scholen bezoeken zat er helaas niet in. Wel digitaal maar dat is toch anders. Ik vind een fysiek bezoek juist fijn. Dat biedt mij de mogelijkheid om een nog betere indruk van de sfeer binnen de school te krijgen. Daarom ben ik blij dat het nu voorzichtig weer kan en ik naar alle kanjers persoonlijk mijn waardering
kan uitspreken.”

Reacties