Mats is de nieuwe kinderburgemeester van Tubbergen

Kristy en Mats
Foto: Gemeente Tubbergen

Mats Nijhuis (10) uit Geesteren is sinds dinsdagavond officieel de tweede kinderburgemeester van de gemeente Tubbergen.

“Hierbij beloof ik, Mats Nijhuis, aan alle inwoners van de gemeente Tubbergen, dat ik er alles aan ga doen om een goede kinderburgemeester te zijn”, vertelde hij tijdens de digitale raadsvergadering.

Het was een bijzondere installatie in een bijna lege raadzaal, want vanwege de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad digitaal. Dat was dinsdag niet anders en was er alleen plaats voor Mats, zijn voorganger Kristy Geuke, van beide een ouder en natuurlijk burgemeester Haverkamp. Dankzij de techniek van deze tijd konden klasgenootjes, vrienden en familie wel vanuit huis meekijken hoe Mats met een trotse glimlach werd benoemd tot tweede kinderburgemeester van de gemeente Tubbergen.

Mats heeft heel veel zin om te beginnen. “Ik vind het ontzettend leuk om dit jaar de kinderburgemeester te mogen zijn. Het is een mooie en nieuwe uitdaging voor mij. Ook heb ik al nagedacht wat ik heel graag zou willen bereiken samen met de kinderraad. Ik wil er bijvoorbeeld voor zorgen dat elk kind zich bij een vereniging aan kan sluiten. Ook al hebben ze het niet zo breed of hebben ze een andere beperking. Ik hoop veel te kunnen leren in deze periode, naast plezier, humor en samenwerking.” De kinder-ambtsketen kreeg Mats omgehangen door zijn vader.

Trots

Burgemeester Haverkamp is blij met de opvolger van Kristy. “Het maakt me trots dat we samen met de kinderraad een nieuwe kinderburgemeester hebben gevonden. Ik wil jou Mats, mijn nieuwe collega, van harte feliciteren. Ik heb ontzettend veel zin om te mogen samenwerken met jou.”

Natuurlijk bedankte de burgemeester ook Mats’ voorganger voor het afgelopen anderhalf jaar. “Kristy, je hebt het fantastisch gedaan. Je hebt heel veel geleerd en gaat een mooie toekomst tegemoet, dat weet ik zeker. En wie weet kom je nog eens in deze raadszaal terug als raadslid of burgemeester.”

Niet alleen de burgemeester, maar ook de raad toonde zich trots dat we wederom een goede kinderburgemeester hebben. “Een burgemeester zorgt voor verbinding en is het gezicht van de gemeente”, sprak raadslid Alexander Plegt (Dorpen Centraal) namens de gehele raad. “Vanaf vandaag ben jij Mats, of moet ik al u zeggen, voor dit jaar het gezicht van de kinderraad en alle kinderen in onze gemeente. Namens alle partijen wil ik je hartelijk feliciteren en veel succes wensen. Uiteraard wil ik ook Kristy bedanken voor haar inzet. Geweldig hoe je dat hebt gedaan.”

Afscheid Kristy

De benoeming van Mats betekent dat Kristy Geuke niet langer kinderburgemeester is. Kristy sprak haar dank uit naar de burgemeester, raadsleden, wethouders en iedereen met wie ze samen heeft gewerkt en die haar heeft geholpen. “Het was voor mij een heel mooi avontuur waarin ik veel gedaan en geleerd heb. Ook wil ik de kinderen van de gemeente Tubbergen bedanken voor het meedenken en het helpen oprichten van de kinderraad. En alle scholen, met name Kadoes, bedankt voor de tijd die ik hiervoor gekregen heb. Tot slot wil ik Mats heel veel plezier en succes wensen als kinderburgemeester!”

Reacties