Schakel op 1 april van start: dé plek voor vragen over welzijn, inkomen, jeugd en zorg

Wethouder Hilde Berning en Hans Weusthof (SWTD)
Foto: Gemeente Tubbergen

Schakel is dé plek waar inwoners van de gemeente Tubbergen vanaf 1 april terecht kunnen voor al hun vragen over Welzijn, Inkomen, Jeugd en Zorg.

Er werken bij Schakel verschillende organisaties samen om alle inwoners te ondersteunen waar nodig. Schakel vindt, verbindt en ondersteunt. De organisaties verbonden aan Schakel zijn: Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD), Wijkracht, gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen.

De ondersteuning die Schakel biedt is voor iedereen anders. Het doel? Meer welzijn voor de inwoners, zijn of haar gezin of familie. De hulp die Schakel biedt verschilt van het geven van informatie en advies tot een tijdje ‘meelopen’. “Wat nodig is, bespreken we samen. Dit kunnen vragen zijn over gevoelens van onveiligheid, over huishoudelijke hulp, maar ook over het verlies van werk of wanneer men zich zorgen maakt over iemand”, licht wethouder Hilde Berning toe.

Dé plek voor vragen

“Schakel is eenduidig, helder en eenvoudig”, zegt directeur Hans Weusthof van SWTD. “We werken al langer nauw samen met andere welzijnsorganisaties en dat ging prima. Dit deden wij altijd in Wij in de Buurt. Vanaf april gaan we ook een samenwerking aan met de gemeente en gaat Wij in de Buurt op in Schakel. Zo hebben we één plek: met vragen ga je naar Schakel en je wordt geholpen. We zijn er erg enthousiast over en verwachten dat dit echt een meerwaarde heeft voor de inwoners.”

Eerder signaleren

“We willen ondersteuning en zorg kwalitatief goed, betaalbaar en bereikbaar houden. De verwachting is dat door de intensievere samenwerking er ook eerder gesignaleerd kan worden. Dat problematiek sneller in beeld is zodat voorkomen kan worden dat er uiteindelijk sprake is van zware problematiek of dure zorg ingezet moet worden. Kortom, Schakel vindt, verbindt en ondersteunt”, besluit de wethouder.

Langskomen, bellen of mailen

In de bibliotheek van Tubbergen is een ruimte waar inwoners tussen 9 tot 12 uur in gesprek kunnen met een medewerker van Schakel (vanwege het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak).

Schakel is tussen 9 en 12 uur ook telefonisch bereikbaar op tel. 0546-628701. Mailen kan naar [email protected].

Op de website www.schakeltubbergen.nl meer informatie over Schakel en wat de organisatie voor inwoners van gemeente Tubbergen kan betekenen.

Reacties