Update – Veel animo voor gratis regentonnen, aanmelden niet meer mogelijk

Foto: Gemeente Tubbergen

Om drinkwater te besparen en tuinen klimaatbestendiger te maken, start de gemeente Tubbergen met een pilot waarbij 200 vouchers voor de aanschaf van een regenton aangeboden worden.

Als gevolg van klimaatverandering zijn er steeds vaker periodes van langdurige droogte. Dit heeft negatieve invloed op de gewasopbrengst en beschikbare drinkwatervoorraden. “Uitdroging van de bodem beperkt zich niet alleen tot het landelijk gebied maar komt ook voor in de eigen voor- en achtertuin van mensen”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “Daarom gaan we 200 regentonnen uitdelen onder onze inwoners. Met deze pilot willen we een bijdrage leveren aan de klimaatopgaven. Het water dat wordt opgevangen in de regenton, kan gebruikt worden voor het sproeien van de tuin. Hierdoor is minder leidingwater nodig. Bovendien draagt het gebruik van een regenton bij aan een stukje bewustwording om zuinig om te gaan met water.”

Voorwaarden deelname

In totaal worden 200 vouchers voor regentonnen beschikbaar gesteld voor de pilot. Hiervan zijn 100 stuks gereserveerd voor rioleringsprojecten in de gemeente, Woningstichting Tubbergen (WT) geeft 20 vouchers uit en 80 vouchers zijn voor vrije uitgifte. Bij de aanvraag worden de volgende voorwaarden gesteld:

  • De voucher kan alleen besteed worden aan een regenton.
  • Per huishouden kan er één regenton worden aangevraagd.
  • De regenton moet minimaal 200 liter water kunnen opvangen.
  • De voucher kan alleen ingeleverd worden bij de aangewezen bedrijven en heeft een waarde van maximaal 100 euro.
  • Extra kosten boven de vergoeding die de voucher biedt, zijn voor eigen rekening.
  • Deelnemers moeten de regenton zelf ophalen bij één van de aangewezen lokale bedrijven, het aansluiten van de ton doen zij ook zelf (m.u.v. huurders WT).
  • Afnemers gaan akkoord met het sturen van een foto van de geïnstalleerde regenton aan de gemeente ([email protected]) ter controle van correcte aansluiting.

Deelnemen?

Vul dan het aanmeldformulier in op www.tubbergen.nl/regenton. De vouchers worden vergeven op volgorde van aanmeldingen en daarbij geldt de regel op=op.

Een voucher kan vervolgens besteed worden bij Tuincentrum Heerdink in Geesteren, en de Praxis en dierenspeciaalzaak Tijhuis & Zn in Tubbergen.

Update

“Vanwege het grote aantal aanmeldingen, kunnen inwoners zich niet meer aanmelden voor een regentonvoucher (vrije uitgifte)”, zo laat een gemeentevoorlichter weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen