Schulden van 12 gedupeerden toeslagenaffaire door gemeente Tubbergen kwijtgescholden

Foto: Onbekend

De gemeente Tubbergen gaat publieke schulden van inwoners die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire kwijtschelden.

Wethouder Hilde Berning geeft aan dat alle gedupeerden recht hebben op deze kwijtschelding. “Het is fijn dat de schulden die de gedupeerde ouders hebben gemaakt bij de overheid niet terug hoeven te worden betaald. We gunnen hen, net als andere inwoners, een schuldenvrij leven. Ze kunnen dan ook het volledige bedrag aan compensatie gebruiken voor het maken van een nieuwe start”, aldus Berning.

Om welke schulden gaat het?

Het gaat voorlopig alleen om publieke schulden, dat zijn schulden bij de overheid. Voor private schulden (bijvoorbeeld energiebedrijven, zorgverzekeraars en woningbouwverenigingen) komt later een oplossing. Daarbij gaat het niet alleen om de schulden van de aanvragers van de kinderopvangtoeslag, maar ook die
van hun toeslagpartner.

Alleen schulden die zijn ontstaan vóór 1 januari 2021 worden kwijtgescholden. Schulden die zijn ontstaan door fraude of een misdrijf worden niet kwijtgescholden.

Vervolgstappen

De inwoners hoeven geen actie te ondernemen om voor deze kwijtschelding in aanmerking te komen. De gemeente gaat de schuld kwijtschelden en vervolgens ontvangt de gedupeerde een brief van de gemeente ter bevestiging.

Op dit moment zijn er 12 gedupeerden bekend in de gemeente.

Neem voor meer informatie contact op met de schulddienstverlener via tel. 0546-628000 of stuur een mail naar [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen